Qui som Camins de la Séquia?

Camins de la Séquia és un projecte turístic

Camins de la Séquia és el projecte turístic que la Fundació d’Aigües de Manresa – Junta de la Séquia posa a disposició del públic per gaudir d’un patrimoni únic i singular.

Camins de la Séquia

Camins de la Séquia és la proposta que la Fundació Parc de la Séquia – Junta de la Séquia ha elaborat per mostrar el valor patrimonial de la Séquia a tots els visitants.

Camins de la Séquia reuneix els productes turístics amb els que es pot descobrir el recorregut, els pobles per on passa, el paisatge natural i cultural, etc.

Producte turístic

Volem que cada producte: 

Doni a conèixer el patrimoni natural, històric i social relacionat amb la Séquia.

Proposi recórrer lentament la Séquia per descobrir el nostre patrimoni.

Ajudi a la sostenibilitat ambiental, incloent empreses locals i fomentant el consum de productes de proximitat.

Permeti valoritzar un patrimoni únic i singular, que ha configurat el paisatge i la història econòmica del Bages.

Parc de la Séquia

El Parc de la Séquia és la institució que gestiona els espais i equipaments vinculats a la Séquia de Manresa i divulga sobre la importància de l’aigua per al desenvolupament humà.

De la mateixa manera que la séquia medieval (s. XIV) ha impulsat el progrés de Manresa i del Pla de Bages, entenem l’aigua com l’element fonamental per al desenvolupament de les economies locals, la qualitat de vida i la cultura d’un territori. En aquest vincle entre aigua i territori, el Parc de la Séquia desenvolupa activitats divulgatives, d’oci i turisme dirigides a famílies, grups i centres d’ensenyament.

Descobrir més del Parc de la Séquia 

R

Distintiu Safe Travel

El distintiu Safe Travel de The World Travel & Tourism Council (WTTC) ens reconeix per les mesures de seguretat i prevenció que hem implementat enfront de la COVID-19.

R

Certificat Biosphere

Som una entitat col·laboradora del Geoparc de la Catalunya Central dins el qual estem certificats amb el segell de Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere

Equipaments del Parc de la Séquia

Equipaments del Parc de la Séquia

El Parc de la Séquia gestiona diferents espais i equipaments que tenen una vinculació directa amb la Séquia de Manresa i el paper que ha jugat la seva aigua per al desenvolupament econòmic, social i cultural del territori i les seves persones. Tenim cura d’aquests llocs, els posem en valor i els convertim en generadors de valor per a les persones.

Can Font - Centre de l'Aigua

El Centre de l’Aigua és un espai d’interpretació, experimental i divulgatiu al voltant de la importància de l’aigua per al desenvolupament humà. És el punt neuràlgic i la seu del Parc de la Sèquia, així com el centre de referència per al nostre Servei Educatiu.

Museu de la Tècnica de Manresa

El monumental edifici dels Dipòsits Vells (amb capacitat per a 12 milions de litres d’aigua) acull el Museu de la Tècnica de Manresa, amb mostres permanents vinculades a l’aigua i el progrés de la ciutat i espais polivalents i versàtils que acullen alguns dels grans esdeveniments de la Catalunya central.

Parc de l'Agulla

És el parc més gran del Bages i el lloc d’esbarjo per excel·lència a la ciutat de Manresa. Des de l’any 1974, el seu llac central emmagatzema l’aigua que hi aporta la Séquia i funciona com a reserva per a les llars manresanes, amb uns 200 milions de litres de capacitat. 

Casa de la Culla

La casa de la Culla era una de les masies més importants de la rodalia de Manresa, que ha mantingut la seva estructura medieval i els seus horts.

La Culla és la seu del Camp d’Aprenentatge del Bages, i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages.

Info Séquia

Situat al Parc de l’Agulla de Manresa, InfoSéquia és un centre d’interpretació de la Séquia que també serveix com a punt d’informació per a visitants. Aquí hi podreu conèixer els valors històrics, patrimonials i mediambientals de la Séquia i del territori que recorre.

La Séquia

a Séquia és el canal medieval (s. XIV) que ha permès el creixement de Manresa i el desenvolupament agrari d’una bona part del Pla de Bages. Constitueix una experiència veritablement memorable: temples, fortificacions, obres hidràuliques, masos i espais naturals transformats per l’aigua ens ajuden a entendre les arrels d’aquest territori d’interior, al cor de Catalunya.

La Séquia directement dans votre courrier

Reserva Ara