Què trobaràs a la Séquia

La Séquia forma part de la història del Bages

Conèixer la Séquia permet descobrir  l’essència del Bages

Què trobaràs caminant per la Séquia

Manresa

La importància de la ciutat de Manresa durant l’edat mitjana i la transformació en una activa ciutat comercial i industrial es constata per tot el nucli urbà.
A Manresa podeu descobrir entre d’altres llocs el carrer medieval del Balç, l’imponent edifici de la Seu, els turons que dominen la ciutat i l’eixample modernista al voltant del Passeig de Pere III.

Aquest recorregut és un passeig per la història medieval i contemporània.

Regadiu de Manresa

L’aigua de la Séquia va permetre transformar en regadiu bona part del terme.

Pels  ramals del Poal i de Viladordis podem descobrir dues zones agrícoles de Manresa on encara es conreen varietats locals.

Paisatge industrial

En el procés d’industrialització de Catalunya durant el segle XVIII la ciutat de Manresa va especialitzar-se en teixits de seda i, posteriorment, enteixit de cintes de cotó. Arreu de la ciutat trobem indicis d’aquesta indústria.

La col·lecció de telers del Museu de la Tècnica de Manresa ens explica l’evolució tècnica del teixit i la història tèxtil de la ciutat

Us proposem un itinerari guiat per la història de la indústria tèxtil.

Geoparc de la Catalunya Central

La muntanya de Montserrat i el Salí de Cardona són dues mostres de la complexitat geològica d’un territori sorgit d’un mar interior de 36 milions d’anys.  El Geoparc ens mostra un patrimoni geològic molt divers, relacionat amb els processos de formació del relleu i l’aprofitament per part dels habitants.

Descobreix la complexitat geològica del Bages amb les propostes geoturistiques: la pedra seca, les tines del Bages, Montserrat, les coves, etc.

DO Pla de Bages

De l’expansió de la vinya que va transformar el paisatge del Bages entre 1860 i 1890, en queda el record històric, restes del conreu per tot arreu  i un petit grup de cellers que agrupats en la DO Pla de Bages treballen per recuperar varietats locals i fer vins que expressin la singularitat del territori.

Reserva la visita als cellers i un tast de vins.

Productes del Bages

La comarca del  Bages manté una important tradició agrícola i ramadera que es reflecteix en les nombroses varietats de vegetals locals, formatges i vins amb què podem rememorar sabors del passat.

Podem visitar els productors, tastar les  varietats locals, descobrir les tècniques de producció i les receptes que encara es mantenen vives.

Estàs preparat per gaudir de la Séquia?

La Séquia directa al teu correu

Reserva Ara